Dolazak automobilom

Putovanje automobilom u Crnu Goru prekrasno je putovanje za sve koji vole vožnju. Ruta do priobalnog područja je vizualno vrlo impresivna. Nekoliko stvari morate imati na umu kada automobilom dolazite u Crnu Goru i putujete tamo. O tome više u nastavku.

Crnogorska putna mreža

Što se tiče puteva, Crna Gora – posebno za razliku od Njemačke – uglavnom nije toliko dobro povezana. Putovi se ovdje kontinuirano obnavljaju, a time se poboljšava i putna mreža. Ali kao i sve u Crnoj Gori, i za ovo je potrebno malo vremena. Cestovna mreža uz obalu je odlična, ali nešto mršavija u unutrašnjosti. To je uglavnom zbog činjenice da je unutrašnjost vrlo planinska, pa je stoga izgradnja puteva generalno malo teža i složenija.

Vrste puteva

Za sada Crna Gora nema autoputeve kao što ih poznajemo iz drugih zemalja (iako su autoputevi u izgradnji …). Postoje takozvani “Magistralen”, putevi koji povezuju gradove jedni s drugima. To se može uporediti sa njemačkim seoskim putevima. Ako vozite glavnom prometnicom, sigurno vam neće biti problema da se izgubite. Autoceste su zapravo “u izgradnji”, ali vjerovatno će trebati nekoliko godina da se završe.

Zatim su tu “stari seoski putevi”. Ulice koje su od davnina povezivale gradove. Većinu njih zamijenili su noviji, kvalitetniji putevi i ceste. Većina stanovnika dobro poznaje stare ulice i uzima ih kao “prečicu”. Međutim, budući da su natpisi i kvaliteta cesta kao takvi prilično loši, savjetovao bih turiste / putnike da ne koriste ove rute. Lako se izgubiti nigdje, a zatim se morati probiti – i ovdje svi vole navigirati negdje drugdje.

Ovi stari seoski putevi su, naravno, vrlo pogodni za upoznavanje malih sela i fotografiranje, na primjer. Ali ako imate posebno odredište i samo želite brzo doći, poželjno je krenuti novijim cestama.

Stil vožnje Crnogoraca

Ovdje treba ukratko spomenuti stil vožnje Crnogoraca. Ovdje se toplo preporučuje obrambena vožnja. Crnogorci često voze vrlo brzo, pretječujući na mjestima koja izgledaju nesigurno i nimalo pogodna za pretjecanje. Mnogo je žurbe kad vozite u skladu s propisima, a ovdje se održava i jedna ili druga trka.

U većini gradova saobraćaj se reguliše kružnim tokovima umjesto semaforima – i ovdje su stil vožnje i rukovanje Crnogorcima donekle posebni. Često se često izlazi iz kružnog toka iznutra ne obraćajući pažnju na vanjsku traku.

Dakle, kao što sam rekao, poželjno je voziti se defanzivno, oprezno i ​​predvidljivo, misleći svojom glavom tako da budete na sigurnoj strani.

Ograničenja brzine

Unutar izgrađenih područja potrebno je voziti 50 km / h,
Po seoskim cestama u pravilu možete voziti 80/100 km / h.

Naknade

Ako vas zaustavi policija u Crnoj Gori zato što ste vozili prebrzo ili zato što ste pretekli čvrstu liniju ili nešto slično, onda ne-Crnogorcima to postaje jako skupo. Zato je bolje držati se propisanih ograničenja brzine, a takođe i znakova i linija.

Pored toga, u Crnoj Gori ima puno tunela. Za neke tunele morate platiti naknade. Međutim, ove naknade su vrlo pristupačne – obično oko 2,50 eura.

Evo malog izvatka iz kataloga novčanih kazni. Međutim, u nekim će slučajevima kazne biti veće i na pojedinačnoj osnovi.

Verstoß Sanktion
Alkoholverstoß 70 Euro
Handyverstoß 60 Euro
Falsch geparkt 70 Euro
Anschnallpflicht missachtet 40 Euro
Rote Ampel missachtet 70 Euro
über 20 km/h zu schnelles Fahren 40 Euro
über 50 km/h zu schnelles Fahren 100 Euro

Naplata cestarine

U Crnoj Gori nema putarine. Jedina „upotreba puta“ koju morate platiti je prolazak kroz tunel Sozina. Ovo povezuje Podgoricu sa Sutomorom / Barom i nastalo je kao svojevrsna skraćenica između primorskih gradova Bar, Sutomore itd. I glavnog grada Podgorice, koji je malo dalje u unutrašnjosti. To zapravo štedi znatnu količinu vremena. Tunel Sozina dugačak je oko 4200 m i završen je 2005. godine.

Ovdje i samo ovdje na ovom tunelu mora se platiti naknada. Naknada iznosi između 1 – 18 eura, ovisno o vrsti vozila s kojim putujete. Naknada je podijeljena u 5 kategorija – od motocikala do kamiona. Za prosječni automobil naknada iznosi 2,50 eura i zbog toga je vrlo jeftina.

Benzinske pumpe

Mala napomena o benzinskim pumpama. U turističkom obalnom području ima puno benzinskih pumpi, tako da ne morate brinuti ako ostanete bez benzina. U unutrašnjosti zemlje izgleda drugačije. U unutrašnjosti države često se vozi vrlo velike razdaljine da bi se stiglo od jednog sela do drugog. U skladu s tim, preporučljivo je uvijek pripaziti na spremnik i točiti gorivo ranije, a ne prekasno.

Dokumenti

Kao i uvijek i svugdje, i u Crnoj Gori se morate pobrinuti da papiri uvijek budu sa sobom. To uključuje vozačku dozvolu, ličnu kartu, pasoš i, za automobil, “zelenu kartu”. Tijekom kontrola od vas će se tražiti svi papiri i morate ih pokazati.

EU vozačka dozvola je priznata u Crnoj Gori, pa međunarodna vozačka dozvola nije potrebna.

Ulaz / obavezna registracija

Važno: Sa važećom ličnom kartom u Crnoj Gori možete boraviti najviše 1 mjesec, a do važećeg pasoša 3 mjeseca. Pored toga, svako ko ostane u Crnoj Gori duže od 3 dana mora se prijaviti policiji ili turističkom centru (npr. Turistička organizacija bar) u roku od 24 sata. Ako ste rezervirali hotel ili smještaj, obavijest obično preuzima upravljanje smještajem umjesto vas.

Upali svjetla!

U Crnoj Gori je obavezno svijetla paliti tokom cijele godine, danju i noću. Ovo je posebno važno zbog opreza, jer u nekim tunelima – a takvih je ovdje mnogo – nema osvjetljenja i u skladu s tim bilo bi opasno voziti se bez svjetla.

Ako vozite bez svjetla, i ovdje ćete dobiti pozamašnu kaznu.

Vožnja alkoholom

Ovo je zapravo naravno, ali: ograničenje alkohola u krvi u Crnoj Gori je 0,3% – pa je više nego preporučljivo voziti automobil samo ako niste popili alkohol! I ovdje prijeti velika kazna, ponekad zabrana vožnje ili kraći boravak u zatvoru.

Kvalitet puta

U osnovi postoje dvije različite vrste kvaliteta kada su u pitanju putevi ovdje u Crnoj Gori: u turističkom primorskom području putevi su uglavnom dobrog kvaliteta. To znači da ulice imaju zaštitne ograde, označene su linijama, postoje trakovi za skretanje i slično, a ulice su osvijetljene noću.

U unutrašnjosti zemlje ili na starijim seoskim cestama stvari izgledaju sasvim drugačije – nažalost, kvalitet cesta ovdje je često vrlo loš. Ovdje ima puno oštećenja na putu – poput rupa – često nedostaje ulična slika. Ponekad su ulice vrlo uske i oskudne, ponekad nema traka za skretanje i nema ulične rasvjete na dugim dionicama.

Stoga je poželjno da se noću ne vozite seoskim ili starim cestama i da vozite vrlo oprezno.

Ostale dužnosti i zabrane

Podrazumijeva se da nije dozvoljeno telefoniranje tokom vožnje u Crnoj Gori. Zato ostavite svoj mobilni telefon sa strane ili pustite putnika da telefonira!

I kao i svugdje drugdje, i u Crnoj Gori morate vezati sigurnosni pojas.