S trajektom za Crnu Goru
Dolazak u Crnu Goru

Kao alternativu opcijama avionom, automobilom, autobusom ili vozom, imate mogućnost da do Crne Gore dođete brodom / trajektom. U osnovi postoje dvije rute, od kojih je jedna najpopularnija. Ova najpopularnija trajektna ruta je iz Barija (Italija) za Bar (Crna Gora).

Trajekt za Crnu Goru ne saobraća tokom cijele godine, ali saobraća od maja do kraja novembra. Vremena i frekvencije putovanja razlikuju se od nedelje do nedelje ili od meseca do meseca. Pregled za ovu godinu možete pronaći u nastavku. Cijene se također razlikuju, ovisno o tome putujete li sami ili s nekoliko osoba, s automobilom ili bez njega, koju vrstu kabine rezervirate ili rezervirate jednosmjernu ili povratnu vožnju.

Prijelaz se obično odvija preko noći – na putu ste oko 9 sati. Otuda kabine na brodu za Crnu Goru, tako da možete opušteno spavati tokom prelaska.

Sve dalje informacije mogu se naći ispod ili direktno na web stranici Barske plovidbe AD – Montenegro Lines.

Karte možete rezervisati na web stranici “Barska plovidba AD – Montenegro Lines”.

Alternativno, karte možete naručiti telefonom ili e-poštom od gore spomenute kompanije.

Polasci iz Barija (Italija) za Bar (Crna Gora)

Zeitraum

Wochentage

19. Mai – 30. Juni Dienstags
07. Juli – 17. Juli Dienstags und Freitags
21. Juli – 13. August Dienstags und Donnerstags
17. August – 03. September Montags und Donnerstags
08. September – 24. November Dienstags

Polasci iz Bara (Crna Gora) za Bari (Italija)

Zeitraum

Wochentag

20. Mai – 01. Juli 2020 Mittwochs
08. Juli – 18. Juli Mittwochs und Samstags
22. Juli – 24. Juli Mittwochs und Freitags
28. Juli – 14. August Dienstags, Mittwochs und Freitags
20. August Donnerstag
24. August – 03. September Montags und Donnerstags
09. September – 25. November Mittwochs

Cijene

Cijene prijelaza variraju, naravno, ovisno o vremenu u koje želite putovati, koliko ljudi, u kojoj kabini želite boraviti na trajektu i želite li putovati s automobilom ili bez njega i ako automobilom – koliki je vaš automobil je.

Postoje popusti i ako rezervirate povratnu kartu ili ako putujete s nekoliko automobila i ljudi.

Cijene možete vidjeti u ovom PDF-u gore navedene kompanije ili ih preuzeti s njihove web stranice.

Opće informacije

Dokumenti

Za krstarenje su vam potrebni svi važni i uobičajeni dokumenti. Vaša putovnica, sav papir za vaš automobil (odnosi se i na iznajmljene automobile), viza (ako je potrebno). Sve dokumente carinici provjeravaju prilikom polaska i dolaska. Zato budite sigurni da imate sve sa sobom.

Provjeri

Morate se prijaviti i biti tamo najkasnije 2 sata prije polaska. Obično je dugačak red pa je poželjno biti tamo na vrijeme.

Popusti

Ako kupite povratnu kartu, dobit ćete 20% popusta na povratnu kartu. Dojenčad do 3 godine dobivaju popust od 100%, pod uvjetom da im nije potrebno vlastito sjedište ili kauč. Djeca od 3 do 12 godina dobivaju popust od oko 75%. Inače, djeci do 12 godina nije dozvoljeno da putuju sama, tj. Bez pratnje. Grupne cijene / popusti za 15 osoba na zahtjev.

Otkazivanje / povrat

Otkazivanje ili povrat novca je naravno moguć samo prije polaska. Detaljnije informacije možete pronaći na web lokaciji gore navedene kompanije.

Životinje

Zabranjeno je dovođenje životinja osim ako nisu kućni ljubimci (pas, mačka i ptica). Tada će vam trebati veterinarski certifikat za ove životinje. Uz to, psi moraju biti njuškani, mačke u košari, a ptice u kavezu i transportirane. Životinjama je tada dozvoljeno ući u kabinu samo u posebnim slučajevima. Prijevoz životinja je besplatan.

Razno

Palube s vozilima bit će zaključane tijekom putovanja. Stoga je potrebno da zapravo sve što trebate iz auta unesete u svoju kabinu ili ga od samog početka iznesete iz automobila, jer to kasnije više nećete imati priliku učiniti.